2015. június 20., szombat

'Spa'' szappan



Először nem szerettem ezt a szappant. Furcsa érzés volt vele fürödni. Tapadt, mintha nem lenne elég vizes és nem is nagyon tudtam, hogyan használjam. Majdnem száműztem a fürdőszobából, de olyan kellemes volt az illata, hogy adtam neki még egy esélyt. Másodszorra már nem is volt olyan tapadós,mert kezdte átjárni a nedvesség a felületét, és a használatára is rájöttem hamar: először a szappanos oldallal szappanozzuk, majd a sós résszel átdörzsöljük a kényesebb területeket (has, fenék , comb), vízzel lemossuk, aztán megint jöhet egy sima-oldalas szappanozás. Ez lett az egyik kedvenc szappanom... :-)


szappan összetevői: elszappanosított olívaolaj, kókuszolaj, org.kakaóvaj, org.sheavaj, org. mangóvaj, rizskorpa olaj, ricinusolaj, fehér tea és gyömbér főzet, joghurt, himalaya só, white tea and ginger illatolaj. 


Az olivaolaj a benne található hatóanyagoknak köszönheti bőrszépítő, bőrpuhító hatását. Rendkívül magas az E-vitamintartalma, ezáltal fiatalító tulajdonságú. Antioxidáns tartalma a bőr ráncosodását, petyhüdté válását igyekszik lassítani.

kókuszolaj vagy másik nevén a kókuszzsír a kókuszpálma érett húsának megszárításából (a szárított kókuszbelet koprának nevezzük) és kisajtolásából nyert zsiradék. A szűz kókuszolaj gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását. A telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag olaj hamar a bőr részévé válik.

A kakaóbab feldolgozásával készült a kakaóvaj képes a bőr felső rétegeibe behatolni, melynek következtében segít a bőr minden rétegének hidratációjában úgy, hogy a bejutó nedvességet benntartja a mélyebb rétegekben. Jó hatással van az ekcémás, pikkelysömörös bőrre.

sheavaj egy Közép-Afrikában élő fa, a karitéfa terméséből készül. A szilvára hasonlító gyümölcsei 60-70% zsírtartalommal rendelkeznek. A tradicionális feldolgozás során keletkező közepes keménységű, tört fehér színű, édeskés illatú vaj a sheavaj. Nagyon jól szívódik fel a bőrbe, mellyel hosszan tartó hidratáló hatást vált ki és serkenti a bőr öngyógyító képességét. Összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez, vitamintartalma pedig tökéletes bőrápolóvá teszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése