2013. november 24., vasárnap

Kecsketejes levendulaszappan


Az első és azóta is kedvenc szappanom "nagymamaruhásszekrénye" illattal. 
:-)

A levendula illóolaj segíti az esti ellazulást, jótékonyan simítja ki a megviselt idegszálakat. Eredményesen kezelhető vele az ekcémás, pszoriázisos bőr. Magas E-vitamin tartalma elősegíti a hámsejtek képződését és a bőr regenerálódását.


A szappan összetevői:
Elszappanosított olívaolaj, kókuszolaj, szőlőmagolaj, ricinusolaj, levendulafőzet, levendula virágzat, 100% tisztaságú tihanyi levendula illóolaj,kecsketej és extra ápolónak sheavaj.




Az olivaolaj a benne található hatóanyagoknak köszönheti bőrszépítő, bőrpuhító hatását. Rendkívül magas az E-vitamintartalma, ezáltal fiatalító tulajdonságú. Antioxidáns tartalma a bőr ráncosodását, petyhüdté válását igyekszik lassítani.
A kókuszolaj vagy másik nevén a kókuszzsír a kókuszpálma érett húsának megszárításából (a szárított kókuszbelet koprának nevezzük) és kisajtolásából nyert zsiradék. A szűz kókuszolaj gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását. A telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag olaj hamar a bőr részévé válik.
Szőlőmagolajjal befolyásolható a zsíros és a vegyes bőr faggyútermelése, de az érett bőrt is kiválóan regenerálja, mert a biológiailag aktív anyagai, és a benne lévő növényi hormonok bőrfiatalító-ként hatnak,  megerősítik a kötőszövetet.
A ricinusolaj bőrkondicionáló, bőrsimító és hidratáló anyag. Hatóanyagai révén jótékonyan ápolja a zsír-és vízhiányos, laza, sápadt bőrt, emellett hordozóként biztosítja más, zsírokban oldódó hatóanyagok és vitaminok felszívódását.
A kecsketejben megtalálható a Q10 koenzim, és több mint 70 telítetlen zsírsav. Elektrolit tartalma gyulladáscsökkentő, ezért külsőleg használva alkalmas a bőrallergia, ekcéma és kiütések enyhítésére. Lúgos kémhatású, így visszaállítja a bőr normál PH- értékét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése