2015. június 21., vasárnap

Vadvirág-mézes szappan körömvirággal


Sógornőmtől (aki foglalkozását tekintve méhész) kaptam egy üveg vadvirág mézet. Azon túl, hogy mennyei illata és íze van (most már csak volt...) remekül működik szappanban is... kiváltképp akkor, ha szoros barátságot köt közben a körömvirággal. :-)



szappan összetevői: elszappanosított olívaolaj, kókuszolaj, org.kakaóvaj, org.sheavaj, org. mangóvaj, rizskorpa olaj, ricinusolaj, körömvirág főzet, joghurt, vadvirág méz, méhviasz, mák, körömvirág szirom


Az olivaolaj a benne található hatóanyagoknak köszönheti bőrszépítő, bőrpuhító hatását. Rendkívül magas az E-vitamintartalma, ezáltal fiatalító tulajdonságú. Antioxidáns tartalma a bőr ráncosodását, petyhüdté válását igyekszik lassítani.

kókuszolaj vagy másik nevén a kókuszzsír a kókuszpálma érett húsának megszárításából (a szárított kókuszbelet koprának nevezzük) és kisajtolásából nyert zsiradék. A szűz kókuszolaj gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását. A telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag olaj hamar a bőr részévé válik.

A kakaóbab feldolgozásával készült a kakaóvaj képes a bőr felső rétegeibe behatolni, melynek következtében segít a bőr minden rétegének hidratációjában úgy, hogy a bejutó nedvességet benntartja a mélyebb rétegekben. Jó hatással van az ekcémás, pikkelysömörös bőrre.

sheavaj egy Közép-Afrikában élő fa, a karitéfa terméséből készül. A szilvára hasonlító gyümölcsei 60-70% zsírtartalommal rendelkeznek. A tradicionális feldolgozás során keletkező közepes keménységű, tört fehér színű, édeskés illatú vaj a sheavaj. Nagyon jól szívódik fel a bőrbe, mellyel hosszan tartó hidratáló hatást vált ki és serkenti a bőr öngyógyító képességét. Összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez, vitamintartalma pedig tökéletes bőrápolóvá teszi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése