2015. június 20., szombat

Húsvéti móka



Ezt a zseniális répás ötletet is az internet bugyrai között találtam és alig vártam a tavaszt (vele együtt a húsvétot) hogy kipróbálhassam. Először elkészítettem a répa gyökér részét, aztán egyenként a zöldeket. (ezzel ment el a legtöbb idő, ill. folyamatos megfigyelés, próbálgatás előzte meg, mert el kellett kapni azt a pillanatot, amikor pont jól formázható volt a zöld szappan) Aztán már gyerekjáték volt összerakni. :-)

előkészület 



félkész állapotban


tádám :-)

szappan összetevői: elszappanosított olívaolaj, kókuszolaj, kakaóvaj, sheavaj, ricinusolaj, rizskorpa olaj, karotin, kakaó, zold agyag, desztillált víz.


Az olivaolaj a benne található hatóanyagoknak köszönheti bőrszépítő, bőrpuhító hatását. Rendkívül magas az E-vitamintartalma, ezáltal fiatalító tulajdonságú. Antioxidáns tartalma a bőr ráncosodását, petyhüdté válását igyekszik lassítani.

kókuszolaj vagy másik nevén a kókuszzsír a kókuszpálma érett húsának megszárításából (a szárított kókuszbelet koprának nevezzük) és kisajtolásából nyert zsiradék. A szűz kókuszolaj gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását. A telített zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag olaj hamar a bőr részévé válik.

A kakaóbab feldolgozásával készült a kakaóvaj képes a bőr felső rétegeibe behatolni, melynek következtében segít a bőr minden rétegének hidratációjában úgy, hogy a bejutó nedvességet benntartja a mélyebb rétegekben. Jó hatással van az ekcémás, pikkelysömörös bőrre.

sheavaj egy Közép-Afrikában élő fa, a karitéfa terméséből készül. A szilvára hasonlító gyümölcsei 60-70% zsírtartalommal rendelkeznek. A tradicionális feldolgozás során keletkező közepes keménységű, tört fehér színű, édeskés illatú vaj a sheavaj. Nagyon jól szívódik fel a bőrbe, mellyel hosszan tartó hidratáló hatást vált ki és serkenti a bőr öngyógyító képességét. Összetétele nagyon hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételéhez, vitamintartalma pedig tökéletes bőrápolóvá teszi.
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése